Meniu Închide

În cazul în care ai avut un accident auto și ești partea păgubită, poți primi, în mod gratuit, o mașină la schimb cât timp a ta este în service. În acest caz, costurile sunt suportate de asigurarea RCA a celui vinovat.

Acordarea unei mașini de înlocuire este posibilă prin Legea RCA, mai exact Normă 20/2017, articolul 25 care prevede acest lucru.

Mașina de înlocuire poate fi luată doar de la companiile de închirieri auto, așadar inclusiv de la serviciul de închirieri auto Despăgubiri Olaru. Tot legea prevede că mașina de înlocuire să fie similară cu cea pe care o dețineți. Tocmai de aceea, este recomandat să optezi pentru o companie care are un parc auto cu o diversitate de vehicule din care poți alege.

Noi iti oferim gratuit masina înlocuitoare!

Pentru a obține un automobile la schimb, sunt câțiva pași care trebuie urmați.

Dacă tu ești partea păgubita în urmă accidentului, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să completezi constatarea amiabilă sau declarația la poliție. De aici vei obține apoi un aviz de introducere auto în service.

Al doilea pas care trebuie urmat este să deschizi dosarul în dauna la societatea de asigurări prin care vinovatul are emisă polița RCA și să primești notă de constatare. De precizat este că reparația trebuie făcută neapărat pe RCA-ul vinovatului, și nu prin polița ta CASCO.

Apoi te prezinți la un service reparator cu certificatul de înmatriculare (talon), actul de identitate și notă de constatare. Aici, ți se va elibera devizul de reparație și ți se va transmite acceptul dosarului de dauna din partea asiguratorului.

După ce obții toate aceste documente, te poți prezența la Despăgubiri Olaru, unde va trebui să comunici denumirea service-ului reparator și datele de contact ale consilierului de service.

În final, pe baza devizului de reparație, îți sunt calculate numărul de zile pentru care primești mașina de schimb de la Despăgubiri Olaru, în mod gratuit. Conform legii, 4 ore de manoperă reprezintă 24 de ore de închiriere auto.
Pentru că toți acești pași să decurgă corespunzător, la semnarea cererii de despăgubire asigura-te că sunt menționate serviciile de închiriere auto și că sunt atașate documentele emise de Despăgubiri Olaru.

Call Now Button